Rasad de arbore Sequoia

Rasaduri de arbore Sequoia, crescute in propria pepiniera, gata de plantare. Se castiga astfel intre 1 si 2 ani de crestere. Dimensiunea variaza intre 10 si 15 cm pentru un rasad in varsta de pana la 2 ani. Rasadurile se pot trimite in toata tara prin curier rapid sau se pot ridica personal (in functie de cantitate). Nu exista comanda minima, iar pentru orice intrebare nu ezitati sa ne contactati.

* pretul este functie de marimea rasadului, astfel:

  • 150lei/bucata pentru rasadul de 15-20cm

Ghid de plantare

Mutarea plantei dupa achizitie

1) Folositi un ghiveci cat mai mare pentru a asigura loc pentru dezvoltare pe perioada de 2 ani. Inainte de a il umple cu pamant asigurati-va ca ghiveciul are orificiu de scurgere.

2) Pe fundul ghiveciului asezati un strat de drenaj format din pietricele sau scoarta de copac pentru ca orificiul de scurgere sa nu se infunde.

3) Umpleti apoi ghiveciul cu pamant de conifere pana imediat sub marginea acestuia. Pamant de confiere gasiti la oricare dintre centrele comerciale cu raion de gradinarit.

4) Utilizati fertilizatorul pe care l-ati primit de la noi amestecandu-l manual cu pamantul din ghiveci.

5) Sapati o gaura astfel incat sa incapa noua planta cu tot cu pamantul din vechiul ghiveci.

6) Scoateti cu grija planta din ghiveciul in care a fost livrata apasand, intorcand sau batand usor vasul, pana aceasta iese. Daca nu reusiti folositi o foarfeca pentru a taia ghiveciul de plastic eliberand astfel planta.

7) Replantati tanarul Sequoia in noul ghiveci.

Ingrijirea pana la 2 ani

Pana la varsta de 2 ani tineti-l iarna la interior, intr-un loc luminos, iar vara intr-un loc unde sa aiba lumina directa dimineata, dar ferit de razele soarelui la amiaza. Pamantul trebuie sa fie umed, dar nu excesiv, il puteti uda la 3-4 zile. O data la 6 luni este indicat sa repetati operatiunea de fertilizare, prin adaugare de ingrasamant direct in ghiveci.

Plantarea finala

Dupa trecerea celor 2 ani, arborele SEQUOIA este pregatit sa fie integrat in natura din curtea dvs. Plantati arborele intr-un loc insorit si care ofera spatiu de jur imprejur, intrucat acesta chiar va creste MARE! Nu plantati in vecinatatea cladirilor sau aleilor pentru ca dezvoltarea radacinilor le poate afecta. Iarna in primii ani de viata, atat cat este posibil, arborele trebuie protejat, construind o mica structura din lemn acoperita cu folie. In timpul verii este necesar sa udati arborele pentru a asigura o dezvoltare rapida.